مقاله جرم پولشویی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله جرم پولشویی

تعداد صفحات: ۴۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مقاله حاضر در سه مبحث ارائه می شود در مبحث اول به تعاریف ، تاریخچه ، اهداف و ویژگی های پولشویی پرداخته می شود. جرم پولشویی  یکی از مظاهر و آثار پیشرفت های اقتصادی در جهان امروز است بنابراین پدیده ای نوین می باشد و اکثر قوانینی که در حقوق داخلی کشورها به تصویب رسیده و مقرراتی که در صحنه جهانی مقرر گردیده است مربوط به دوران اخیر می باشد. جرم پولشویی به عنوان مصداقی از جرایم سازمان یافته محسوب می شود و دانشمندان معتقدند همانگونه که جنگ سرد، مشکل قرن بیستم بود، جرایم سازمان یافته نیز مشکل قرن بیست و یکم می باشد. اصطلاح «پولشویی»[۱] ابتدا در دهه هفتاد در ایالات متحده آمریکا مطرح شد زیرا تجار و فروشندگان مواد مخدر وقتی مواد را به معتادان می فروختند، پول های آنان را که بوی بدی  می داد  می گرفتند، در حالی که آغشته به آلودگی هایی بود که نزد معتادان وجود داشت. بنابراین فروشندگان ترجیح می دادند این پول ها را قبل از آنکه به حساب بانکی خود واریز کنند با مواد شیمیایی یا بخار شستشو دهند تا بو و کثیفی پول ها از بین برود پس عنوان «پولشویی» رواج پیدا کرد.

در مبحث دوم به مراحل پولشویی می پردازد. مجموعه ی اقداماتی که در نهایت به شست و شوی در آمدهای مجرمانه می انجامد مشتمل بر چند مرحله است. البته باید توجه داشت که بسته به ماهیت و پیچیدگی روند پولشویی، نه نیاز است که در هر مورد، همه ی مراحل اتفاق بیفتدو نه نیازی است که همواره ترتیب آن یکسان باشد زیرا هدف شخص پولشو آن است که منبع اولیه ی پول هایی که از طریق ارتکاب جرم به دست آورده است را پنهان نماید و ماهیت جدیدی برای پول های ناپاک خود کسب نماید و در این راه نوع وسیله ی مورد استفاده و چگونگی اقدام و رعایت یا عدم رعایت مراحل پیش بینی شده، اهمیتی ندارد. محققان روند پولشویی را بعضاً به سه، چهار یا پنج مرحله تقسیم بندی کرده اند. اما رایج ترین و مقبول ترین تقسیم بندی، تقسیم روند پولشویی به سه مرحله است. مرحله اولاستقرار یا جایگذاری، مرحله دوم یا مرحله استتار و مرحله سوم یا مرحله بازگردانی.در مبحث سوم به ارکان جرم پول شویی از جمله رکن قانونی جرم، رکن مادی جرم و رکن معنوی جرم پرداخته می شود.

 

واژه های کلیدی: پول شویی، جرم، تاریخچه، مراحل، رکن قانونی، رکن مادی، رکن معنوی

فهرست مطالب

چکیده ۵
مقدمه ۷
مبحث اول : پولشویی در ادبیات حقوقی ۸
گفتار اول : تعریف پولشویی ۸
گفتار دوم : تاریخچه پولشویی ۹
گفتار سوم : اهداف پولشویی ۱۱
گفتار چهارم : ویژگیهای پولشویی ۱۲
الف: مسبوق به جرم مبنا یا مقدم ۱۲
ب: سازمان یافتگی ۱۳
ج: فراملی بودن ۱۵
د: مجرمین یقه سفید ۱۶
ه: فقدان بزه دیده مستقیم برای جرم پولشویی ۱۷
مبحث دوم : مراحل پولشویی ۱۹
گفتار اول : مرحله اول استقرار یا جایگذاری ۱۹
گفتار دوم : مرحله دوم یا مرحله استتار ۲۱
گفتار سوم : مرحله سوم یا مرحله بازگردانی ۲۳
مبحث سوم : ارکان جرم پولشویی ۲۵
گفتار اول : رکن قانونی جرم ۲۶
گفتار دوم : رکن مادی جرم ۲۶
الف: رفتار فیزیکی ۲۷
ب: نتیجه مجرمانه ۲۸
ج: موضوع جرم ۳۱
گفتار سوم : رکن معنوی جرم ۳۲
الف: پولشویی عمدی ۳۳
ب: پولشویی غیر عمدی ۳۴
نتیجه گیری ۳۶
منابع و مآخذ ۴۳

منابع

ملازمیان، مسعود، سیاست جنایی – تقنینی ایران در جرایم اقتصادی،۱۳۸۷، معاونت آموزش قوه قضاییه،تهران، انتشارات جنگل جاودانه.

رهبر، فرهاد و میرزاوند، فضل الله  ،پولشویی و روشهای مقابله با آن،۱۳۸۷،چاپ اول، تهران، انتشارات دانشگاه تهران .

جزایری، مینا، پولشویی و موسسات مالی،۱۳۸۸، تهران، انتشارات موسسه عالی آموزش بانکداری ایران.

تجلی، سید آیت اله، مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در بانک ها،۱۳۹۱،چاپ اول،تهران، انتشارات آزاد کتاب.

موسوی مقدم، محمد، پولشویی، ۱۳۹۱ قم، چاپ سوم، (چاپ اول ناشر)، انتشارات  حقوق امروز.

موسوی مقدم، محمد، پولشویی، ۱۳۸۶، چاپ دوم، قم، انتشارات دادگستری کل استان قم معاونت آموزشی.

زراعت،عباس،حقوق جزای اختصاصی ۱، جرائم علیه اشخاص،اسفند۱۳۸۵،چاپ سوم،تهران، انتشارات فکر سازان.

زراعت، عباس، حقوق کیفری اقتصادی،۱۳۹۱،چاپ اول،تهران ، انتشارات جنگل.

زراعت ، عباس حقوق جزای عمومی ، ج ۱ ، پاییز۱۳۸۵،چاپ اول،تهران، انتشارات ققنوس.

هادیان، ابراهیم، پولشویی و ارتباط با جرائم دیگر،۱۳۸۲، همایش بین المللی مبارزه با پولشویی، دانشگاه شیراز، نشر وفاق.

مقدمه

تطهیر پول به عنوان یک جنایت حدود دو دهه بیشتر سابقه ندارد. در خصوص  ریشه­­ ی اصطلاح تطهیر پول یا پولشویی، عقیده بر این است که این اصطلاح ریشه در مالکیت خشکشویی ها توسط مافیا در ایالات متحده دارد.

تعریف: اولین سند بین المللی که تعهداتی برای دولتهای امضاء کننده به وجود آورد تا عمل تطهیر درآمدهای نامشروع را در قوانین داخلی خود جرم انگاری نمایند، کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه قاچاق مواد مخدر و داروهای روان گردان مصوب ۱۹ دسامبر ۱۹۸۸ می باشد که به کنوانسیون وین معروف است. در سال ۱۳۷۰ به موجب قانون الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر و داروهای روان گردان مصوب مجلس شورای اسلامی، عملاً دولت ایران به این کنوانسیون ملحق شده است. امروزه با عنایت به گسترش فعالیت گروه های جنایتکار سازمان یافته و توجه به این امر که جنایات ارتکابی این گروه ها، منافع مادی بسیاری را از طریق ارتکاب جرایمی نظیر قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، اخاذی، فحشاء و مواد الکلی نصیب این گروه ها می نماید، طبیعتاً جهت مخفی نمودن منشاء نامشروع این دارایی ها، فرایند تطهیر پول مورد توجه این باندهای جنایتکار قرار می گیرد تا از ورای این اقدام و با ادغام و یا انتقال و یا تبدیل درآمدهای ناشی از جرم با اموال و دارایی های مشروع، ریشه درآمدها مخفی بماند و طبیعتاً با تداوم این جریان، امکان ادامه ی فعالیت این  گروه ها فراهم باشد .

مبحث اول : پولشویی در ادبیات حقوقی

«پولشویی یا تطهیر در آمدهای ناشی از جرم، پدیده ی مجرمانه ای است که در ادبیات حقوقی ایران، نوظهور است و به همین دلیل کمتر به آن پرداخته شده است. از این رو در گام نخست باید تعریفی از آن ارائه شود تا بر این اساس، ویژگی ها، مراحل و روش های پولشویی شناخته شوند تا با شناخت هویت پولشویی، بتوان بنای مبارزه با آن را بنیان نهیم. زیرا بدون تبیین و درک مفهوم پولشویی و روش های ارتکاب آن، در انتخاب سیاست جنایی کارا برای مبارزه با آن ناتوان خواهیم بود.»[۱]

گفتار اول : تعریف پولشویی

با توجه به روی آوردن دولتها و سازمان های بین المللی به اقداماتی در جهت مبارزه و جرم انگاری پولشویی، اولین اقدام موثر در این فرایند، تبیین تعریف این پدیده و حدود آن است تا با فرا گرفتن تمامی جنبه ها و زوایای پنهان و آشکار آن، قوانین و کنوانسیون های مصوب، از قدرت و کارایی بالاتری برخوردار باشند، تعاریف متعددی در خصوص پولشویی ارائه شده که هر یک به گوشه ای از ویژگیهای این پدیده مجرمانه پرداخته اند. در یکی از این تعاریف منظور از تطهیر مال، مخفی کردن منبع اصلی اموال ناشی از جرم و تبدیل آن به اموال پاک می باشد،   به طوری که یافتن منبع اصلی مال غیر ممکن یا بسیار دشوار گردد. در تعریف دیگری به طور خلاصه و عام، پولشویی عبارت از: «انجام هرگونه عملیات به منظور قانونی جلوه دادن درآمدهای غیر قانونی.» همچنین در حقوق خارجی، نیز «پولشویی یا تطهیر پول را مربوط به وارد نمودن منافع حاصل از ارتکاب جنایت در سیستم مالی، جهت مشروع جلوه دادن آن ها می دانند که اغلب در خصوص جرایم قاچاق تسلیحات و جرایم یقه سفیدها بوجود می آید.»

 

[۱]– موسوی مقدم، محمد ،  پولشویی ، قم، انتشارات حقوق امروز، چاپ سوم(چاپ اول ناشر)۱۳۹۱، ص۹٫

[۱]–  Money laundering

 

60,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله نقش رسانه ها در پیشگیری از وقوع جرم
  • مقاله پیشگیری از جرائم
  • مقاله پیش شرط های معاونت در جرم در ایران و لبنان
  • مقاله جرم انگاری پولشویی در بین الملل
  • مقاله جرم انگاری پولشویی در ایران
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.