مقاله رهبری تحول گرا

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله رهبری تحول گرا

تعداد صفحات: ۲۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

سبک رهبری تحول گرا از سبک­های نوین و جدید رهبری است که جزء تئوری­های نئوکاریزماتیک قرار می­گیرد و به همین دلیل مورد توجه محققان و پژوهشگران بسیاری واقع شده است.

رهبری تحول­گرا توانایی شخصی برای پیش­بینی، ساخت آینده، انعطاف­پذیری، تفکر استراتژیک و کار با دیگران که فرصت­های متغیری را برای ایجاد یک آینده قابل وصول برای سازمان­ها شناسایی می‌کند، تعریف می­شود (Bamford et al,2011). چهار مولفه در نظر گرفته شده برای رهبری تحول­ گرا که با طیف پنج درجه­ای لیکرت عبارتند از:

نفوذ آرمانی: رهبران رفتار عالی ارائه می­دهند و ممکن است نیازهای خود را فدای بهبود اهداف گروه کاری خود نمایند.

انگیزه الهام­بخش: رهبر یک دیدگاه جذاب بیان می­کند و پیروان را تشویق می­نماید، هم­چنین رهبران توسط معنادار بودن و چالشی بودن کارها به پیروان انگیزه می­دهند.

تحریک فکری: رهبران تلاش پیروان برای نوآوری و خلاقیت را تحریک می­نمایند و مشکلات قدیمی سازمان را با چشم انداز جدید در­نظر می­گیرند

توجه فردی: رهبران، پیروان را پشتیبانی، تشویق و هدایت می­نمایند و به دقت به نیازهای فردی پیروان گوش می­دهند و ممکن است مسولیت­های خاصی برای کمک به رشد پیروان از طریق چالش­های شخصی به آنان واگذار شود) است (Sahidur Rahman et al,2012).

 

واژه های کلیدی:رهبری تحول گرا، عوامل موثر، ابعاد، اجزا، توسعه رهبری تحول گرا

فهرست مطالب

چکیده ۴
مقدمه ۵
تعاریف و مفاهیم رهبری ۶
سبک های رهبری ۷
رهبری تحول گرا ۷
ابعاد و اجزای رهبری تحولگرا ۱۲
عوامل مؤثر برسبک رهبری تحول گرا ۱۷
توسعه رهبری تحولگرا ۲۰
نتیجه گیری ۲۳
منابع ۲۵

 منابع

یعقوبی، محمد و اورعی، محمد، ۱۳۹۱، بررسی رابطه بین هوش عاطفی و سبک رهبری تحول آفرین، پژوهش نامه مدیریت اجرایی ، دوره ۹، شماره۳۳، صص ۵۶-۵۰٫

ناظریانی، محمدعلی، ۱۳۹۱، سبک رهبری تحول­آفرین در سازمان­ها، ماهنامه نفت پارس، شماره ۸۲، دوره ۷، صص ۲۹ -۲۰٫

موسی­خانی، مرتضی و محمدنیا، علی، ۱۳۹۰، ارائه و تبیین شاخص­های انتخاب مدل رهبری نوین و نحوه یکپارچه سازی آن در سازمان­ها، فرهنگ مدیریت، دوره ۴، شماره ۱۴، صص ۲۰۱-۱۶۳٫

مرادی، محمدرضا و همکاران، ۱۳۹۲، رابطه سبک رهبری تحول آفرین – تبادلی و رفتار شهروندی سازمانی در سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران، مدیریت ورزشی، دوره ۱، شماره ۸ ، صص ۱۲۷-۱۲۶٫

کوثر نشان، محمدرضا و همکاران، ۱۳۹۱، هوش عاطفی و رهبری تحول­گرا، مجله تدبیر، دوره ۷، شماره ۲۰۵، صص ۳۲-۲۴ .

خائف الهی، احمد علی و دوستار، محمد، ۱۳۹۲، ابعاد هوش هیجانی، مجله مدیریت و توسعه، دوره ۱۷، شماره ۱۸، صص۶۲-۵۲٫

انصاری، محمد­اسماعیل و تیموری، هادی، ۱۳۹۲، مدیر در نقش رهبری تحول­گرا، مجله فرهنگ مدیریت، دوره ۴، شماره ۱۴، صص ۱۴۲-۱۱۷٫

یعقوبی، نورمحمد و همکاران، ۱۳۹۰، بررسی رابطه بین رهبری تحول آفرین و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان، پژوهش نامه مدیریت تحول، دوره ۲، شماره ۴، صص ۹۶-۶۴

مقدمه

امروزه اداره سازمان­های عظیم و پیشرفته مرهون زحمات مدیران لایق، مطلع و با کفایتی است که با به کارگیری دانش و فنون مدیریت در انجام این امر مهم توفیق یافته‌اند. پیشرفت روز افزون تکنولوژی و کاربرد رو به افزایش آن در سازمان­های مختلف، وظایف دشواری را بر عهده مدیران گذارده است. یکی از وظایف اساسی مدیر در فرایند مدیریت، رهبری سازمان است. در واقع عصاره رهبری، آن نفوذ قابل توجه و روبه افزایشی است که توسط رهبر بر روی زیردستان اعمال می‌شود و در رأس وظایف رسمی و سازمانی یک مدیر قرار دارد(Bamford et al, 2011).

رهبر تحول گرا از رسالت یا بینش سازمان آگاهی ایجاد می کند و همکاران و پیروان را برای سطوح بالاتر توانایی و پتانسیل، توسعه می­دهد. علاوه بر این، رهبر تحول گرا همکاران و پیروان را تحریک می­کند که فراسوی منافع خودشان به منافعی توجه کنند که به گروه بهره برساند (یعقوبی و اورعی؛ ۱۳۹۱).رهبرتحولی به نظر می­رسد روی ارزش­های اجتماعی و زمان­های سختی و تغییر تمرکز دارد. این نوع رهبری سابقه مهمی برای ساختن اعتماد به نفس جمعی یا قدرت مورد نیاز گروه برای موفق شدن در هنگام مواجهه با چالش­های مختلف است. رهبران تحولی می توانند تغییرات سازمانی قابل توجهی را ایجاد کنندو فعال بودن به عنوان عوامل تغییر پرورش سطح بالاتر از انگیزه درونی و وفاداری میان پیروان ایجاد یک تصویر جدید از آینده و ایجاد تعهد، یک تصویری از این رهبری بین پیروان است (Sadeghi & Lope pihie, 2012)

رهبری تحول­گرا فرآیند نفوذ آگاهانه در افراد یا گروه­ها برای ایجاد تغییر و تحول نا­پیوسته در وضع موجود و کارکردهای سازمان به عنوان یک کل است(Imran et al,2012) و شامل چهار مولفه نفوذ آرمانی، الهام­بخش انگیزه، تحریک فکری و توجه فردیاست(Sahidur Rahman et al,2012).

 تعاریف و مفاهیم  رهبری

دانشمندان و صاحب­نظران علم رفتار سازمانی، تعاریف بسیار مختلف و متعددی از موضوع رهبری ارایه داده ­اند که همین عدم توفیق در ارایه یک تعریف واحد از رهبری، نشان دهنده این واقعیت است که موضوع رهبری در برگیرنده تعاملات پیچیده­ای می­باشد و معمولاً نوع تعریف از رهبری متاثر از نوع دیدگاه محققان است که در ادامه به چند نمونه از مهم ترین تعاریف ارایه شده در خصوص رهبری اشاره می­کنیم:

رهبری عبارت است از توانایی اعمال نفوذ یا اثر گذاردن بر یک گروه، در جهت تامین هدف­ها، که این اثر می تواند منبع یا منشا رسمی و سازمانی داشته باشد و یا به صورت غیررسمی به وجود آید.

رهبری فرایند نفوذ اجتماعی است که در آن رهبر به دنبال مشارکت داوطلبانه زیردستان جهت دستیابی به اهداف سازمانی است (Haq,2011).

رهبری عبارت است از تاثیر میان فردی اعمال شده در یک یا چند موقعیت خاص از طریق فرایند ارتباطات در جهت تحقق هدف و یا اهداف شخصی یا سازمانی (ناظریانی؛۱۳۹۱).

رهبری شامل هدایت، تشویق و تسهیل پیگیری اهداف با استفاده از آنهایی که انتخاب شده­اند و یا انتخاب آن­هایی که تایید شده­اند ، است (Nazari et al, 2012).

رهبری، کار تاثیرگذاری بر مردم است برای وادار کردن آن­ها به کوشش دلخواه به سوی هدف های گروهی(موسی­خانی و محمدنیا؛۱۳۹۰).

 

50,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله قدرت ابزار رهبری
  • مقاله مدیریت و رهبری در ورزش
  • مقاله ویژگی ها و ابعاد رهبری خدمتگزار
  • مقاله مدل ویژگی های رهبری خدمتگزار
  • مقاله رهبری خدمتگزار و اعتماد سازمانی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.